Länkar
Här nedan följer en lista med länkar som förhoppningsvis kan vara till hjälp.

Bra och pålitliga försäljare av råsten:
www.africangemstones.co.za
Hilmar Bosch bor i Sydafrika och har en lista med stenar som uppdateras allt emellanåt. Tänk på att läsa beskrivningen av stenarna eftersom fotografierna inte alltid ger exakt rätt nyans. Hilmar hjälper gärna till med att bedöma vilken sten som passar bäst för en viss slipning.

www.faceters.com
Jeff Graham har mängder av råsten till salu på sin sajt och är dessutom en bra källa till information om allt möjligt som har med fasettslipning att göra. Han säljer även häften med sina egna designer som är bland de bästa som finns att få tag på. Hans sajt innehåller många vackra bilder på slipade stenar. Har även en del utrustning och maskiner.

www.color-wright.com
Rob Kulakofsky säljer råsten och den här länken tar dig till hans huvudsida. Han har även mängder av utrustning, men den säljer han bara inom USA.

Försäljare som jag handlat av någon enstaka gång med bra till hyfsat resultat:
New Era Gems
The Rock Peddler

Organisationer:
USFG
United States Faceters Guild är en amerikansk organisation som verkar för spridningen av fasettslipning. De har en intressant e-postlista som jag rekommenderar. Nybörjare blir omhändertagna och får svar på sina frågor.

Lämpliga böcker för nybörjare:
"Learn how to facet the right way" av Jeff Graham. Innehåller fem olika slipningar med illustrerade steg-för-steg-instruktioner. Tar upp nybörjarfrågor, hur man fäster stenen på stiftet, hur man utnyttjar slipmaskinen bäst, med mera. En bok jag som självlärd inte skulle vilja vara utan.

"Introduction to meetpoint faceting" av Robert Long och Norman Steele. Innehåller fem olika slipningar med teckningar som visar hur stenen formas steg för steg.

Det har funnits en bok på svenska om fasettslipning av David Olson, men den verkar ha utgått ur sortimentet.