till en värld av skönhet, myter och teknik.
En värld där sällsynthet och hantverksskicklighet spelar stor roll.
  
  
Den här sidan är tänkt att innehålla information om fasettslipning av färgstenar, samt fakta om olika stenfamiljer och deras egenskaper. Förhoppningsvis kan den bli en resurs att återvända till gång på gång.
      Sidan riktar sig både till hobbysliparen och till den som kanske bara är nyfiken. Det har länge fattats lättillgängliga upplysningar om fasettslipning på svenska och förhoppningen är att fler ska upptäcka hur roligt och intressant ämnet är. Jag har arbetat ett antal år i guldsmedsbranschen och märkt att det finns en nyfikenhet bland gemene man, och jag hoppas att den här sidan kan ge svar på en del frågor.
       Av intresse för den som går i giftastankar och just fått upp ögonen för briljanter kan sektionen under "Fasettslipning" vara som heter "Att slipa en rund briljant". Där ges en liten inblick i alla steg som krävs för att slipa en briljant, om än inte exakt som den vanligaste briljantslipningen.
       Jag heter Frida Lindholm och har sysslat med stenslipning i fyra år. Det är en uppslukande hobby som jag här delar med mig av.